USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Tokat Halkına ‘Gümenek Millet Bahçesi’ Yapımı Müjdesi

Tokat Halkına ‘Gümenek Millet Bahçesi’ Yapımı Müjdesi
18-11-2019 09:47
Google News

 Tokat merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan Gümenek mesire alanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl başlattığı Millet Bahçeleri projesi kapsamında Millet Bahçesi’ne dönüştürülüyor.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yapılacak olan proje ile ilgili Gümenek bölgesinde ekibiyle incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl başlattığı Millet Bahçeleri projesi kapsamında Gümenek bölgesinde bulunan mesire alanı, Millet Bahçesi olarak hizmet vermesi için Tokat Belediyesi tarafından proje çalışmalarına başlandı. Çevrede yapılacak yaklaşık otuz farklı düzenlemeler ve değişiklik ile bölge halkının kullanabileceği bir alan haline getirilecek. Yapılacak olan proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendi uhdesine aldı. Önümüzdeki günlerde Tokat Belediyesi tarafından hazırlanan proje bakanlığa teslim edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek tarihler arasında yapımı tamamlanacak olan Millet Bahçesi belediyeye devrilerek belediye bünyesinde hizmet verecek.

Gümenek’in 50 yıllık ağaçları olan, düzlük, eşsiz yapısıyla Karadeniz bölgesinde tek olan değerli ve eşsiz güzellikte doğal bir alan olduğunu belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl başlattığı Millet Bahçeleri projesi kapsamında Gümenek’in Millet Bahçesi’ne dönüştürüleceğini söyledi.

Eroğlu, 71 proje arasına aldıkları Millet Bahçesi projesini ilk önce vekillerle paylaşarak daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ilettiklerini hatırlatarak “2018 yılı Kasım –Aralık aylarında Bakanımızın Tokat ziyaretinde bu fikrimizitaya koyduk. Sayın Bakanımız da çok olumlu baktı ve bizzat bu alana gelmek suretiyle projeyi yerinde gördü. Biz de onlardan alığımız enerjiyle hızla projeyi yapmaya başlamıştık. Ardından seçim sonrası yeniden göreve gelmemizle ekiplerimiz, plan-proje müdürlerimiz o müdürlükten sorumlu başkan yardımcımız yaklaşık 2 buçuk aydır yoğun bir şekilde projemizin detaylarını çalıştılar. Bu çalışma devam ederken Bakanlığımıza projenin yapımıyla ilgili bazı taleplerimiz olmuştu. Yaklaşık 20 milyonu bulabilecek bir projeydi. Bakanlığımız bize 5 milyonluk bir hibe vermişti. Geri kalan kısım belediyemizin yapması gereken rakamdı. En son 2 hafta oldu buradan teşekkürlerimi iletmek istiyorum; Yusuf Beyazıt, Özlem Zengin ve Mustafa Aslan kendileri Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ziyaretinde Gümenek Millet Bahçesinden bahsederek projenin tamamının bakanlık uhdesinde yapılması konusunda ricacı oldular. Ve müjdemizi verelim Millet Bahçesi projesinin yapımının tamamını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız kendi uhdesine aldı. Biz bu hafta içerisinde projeyi teslim edeceğiz. Ardından projenin yapımını bakanlık üstlenecek. Yaptıktan sonra da belediyemize devredecek ve Millet Bahçesi olarak işletmiş olacağız. Emeği geçen Bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.”

“OTUZ FARKLI ALAN OLUŞTURACAĞIZ”

Millet Bahçesi Projesinin detaylarından da bahseden Başkan Eroğlu, “Aqua Park olacak. 2 bin kişilik tribünü bulunan bir etkinlik alanı oluşturacağız. Örneğin okçuların yağlı güreşçilerin kullandığı, konserlerin yapılacağı veya başka etkinliklerin yapılacağı bir alan olacak. Amfi Tiyatro olacak. İnşallah tiyatrolar oynanırada. 3 ayrı noktada sosyal tesisler olacak. Ayrı 2 noktada da başka kafeteryalar olacak. Yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Bize tahsis edilen alan 211 dönüm. Gümenek toplamda 290 dönüm. Bütün çevresini dış çevrede 5-6 kilometrelik bir yürüyüş ve bisiklet yolu dataya çıkacak. Voleybol, basketbol, halı saha olmak üzere 4 spsahamız olacak. Kamelyalarımız olacak. Gelen insanlar piknik yapabilecek. Safari Parkı, Su Sporları iskelesi, masal kahramanları parkımız olacak. Fotoğraf yolu olacak. Irmakta da bir çalışma yapacağız. Kanal Tokat’a benzer şekilde kayıkların yüzeceği iskelelerin olduğu köprülerle geçişlerin olacağı bir yer olacak.

“YEŞİLİ KORUYACAĞIZ VE ÇOĞALTACAĞIZ”

Mesire alanı içerisinde bulunan mevcut ağaçların kesilmeyeceğini ve bin 500 ağaç daha dikeceklerini söyleyen Eroğlu, Yeşili korumak ve çoğaltmak çok önemli. Bütün mevcut ağaçları koruyacağız. Bunun altını çizmek istiyorum. Bunun yanı sıra arkadaşlarımız yerlerini belirledi; bin 500 vasıflı yeni ağaç dikeceğiz ve yeşili çoğaltacağız. Kullanacağımız malzemelerin doğal olmasına gayret ediyoruz. Doğal taş ve ahşap kullanacağız. Işıklandırma da geceleri son derece aydınlık olacak. Güvenlik görevlilerimiz olacak. İnsanlar rahatlıkla gece gündüz buradan faydalanabilecekler. Güvenlik önlemlerini alacağız.  Şehirle iç içe güzel bir Millet Bahçesi olacak Türkiye’nin sayılı Millet Bahçelerinden biri olacağına can-ı gönülden inanıyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45